Млади и цветни – ВС “Траяна глас” на Jazzфест 2024

15.06.2024

Ярък букет от поп парчета подариха на публиката талантите от старозагорската формация 

В последната фестивална вечер на “Цветовете на джаза”, Младежката джаз сцена бе отредена за талантливите възпитаници на Вокална студиа  „Траяна глас“ към Център за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора. Те определят себе си като прецедент в любителските формати и показаха на публиката защо.  

“Бяха невероятни, програмата бе изключително трудна, но работата е добре свършена. Поздравления за техния ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева, за която мога да кажа само, че е “заразена с траяновска дързост”, с вълнение коментира музикантът, диригент, композитор и общественик Кирил Тодоров в края на концерта на формацията феномен. Той е и дългогодишен ръководител на “Траяна глас”, превърнал я от вокално-инструментална във вокална група.  

На сцената, построена на древния Античен форум “Августа Траяна”,  излязоха квинтет “Траяна глас” и последователи. Част от тях бе и репортерът на Btv Новините Станчо Станчев, завърнал се в родния град, за да пеят заедно на Jazzфест 2024.  

ВС “Траяна глас” участва и в пътуващия общностен фестивал “Джаз в цялата страна”, организиран от Jazz FM радио на 15 и 16 юни в Стара Загора. Историята им ще разкажат в неделния ден от 11.00 часа в Регионална библиотека “Захарий Княжески”, чрез филм на Станчо Станчев, посветен на формацията.  

Всичко за стартиращия днес в Стара Загора “Джаз в цялата страна” може да откриете на – https://jazzfm.bg/novini/nad-60-dzhaz-artisti-ot-stara-zagora-izlizat-na-scenata-v-tretoto-izdanie-na-organiziranija-ot-jazz-fm-patuvasht-obshtnosten-festival-dzhaz-v-cjalata-strana.html.  

 

Последно добавени